به گزارش خبرگزاری زاوه و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛  رزمایش ها در نیروهای مسلح کشورهای دنیا یک عامل بازدارنده در برابر تهدیدات ضد امنیت ملی خواهد بود و به کشور مقصد برای افزایش ثبات کمک خواهد کرد.

نیروهای نظامی کشورهای مختلف دنیا با انجام تمرین های نظامی به صورت مستمر آمادگی دفاعی خود را حفظ کرده و در برابر تهدیدات احتمالی قدرتمندتر خواهند بود و لذا انجام رزمایش برای هر نیروی مسلحی ضروری است.

منطقه غرب آسیا دارای شرایط ویژه ای است که اگر هر کشوری توان نظامی کافی نداشته باشد در این منطقه دچار چالش های امنیتی جدی خواهد شد و با آسیب های بسیاری مواجه  می گردد و به نحوی امنیت ملی و نیروی نظامی کارآزموده ارتباط مستقیم با یکدیگر دارد.



**سردار حاجی زاده: رزمایش برای نیروهای مسلح همچون بازی تدارکاتی ضروری است/اگر رزمایش برگزار نکنیم؛ شرایطی مثل سوریه و عراق خواهیم داشت

اخیرا سردار سرتیپ  "امیر علی حاجی زاده"  فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توضیحاتی درباره رزمایش موشکی سراسری سپاه پاسداران داد.


وی گفت: رزمایش‌ها مانند بازی‌های تدارکاتی برای نیروهای مسلح مهم است و برای حفظ امادگی باید انجام شود. سردار حاجی زاده  ادامه داد: آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند ما دنبال تنش هستیم و سعی می‌کنند که به مسئولان تحمیل کنند که ازمایش و رزمایش انجام ندهیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: آمریکایی‌ها با قدرت دفاعی ما مخالف هستند و اگر رزمایش‌ها برگزار نشود؛ شرایطی مثل سوریه و عراق خواهیم داشت.



**آمریکا و اسرائیل به دنبال ناامن کردن منطقه

در چند سال اخیر با اقدامات ویژه ایالات متحده آمریکا و اسرائیل و همپیمانانش در منطقه چالش های امنیتی به شکل فزاینده ای گسترش  یافته و تروریسم تکفیری و افراط گرایی روبه فزونی است و کشورهایی را نیز درگیر کرده است.

در 5 سال اخیر مشکلات امنیتی در سوریه و عراق به حد بحران رسیده و اگر نیروهای امنیتی این کشورها تلاش های گسترده تری برای انجام رزمایش انجام می دادند شاید کمتر درگیر تروریسم و افراط گرایی در کشور خود بودند و این نکته ای است که آمادگی نیروهای مسلح را می طلبد و رزمایش اخیر هم جلوه ای از آمادگی و هوشیاری نیروهای مسلح بود.

لزوم هوشیاری در شرایط پیچیده کنونی از جمله وظایف مسئولان نظامی و امنیتی است که البته با هم افزایی  ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،  وزارت اطلاعات و ناجا و بسیج امنیت مطلوبی در کشور حاکم است.

تمدید چنین امنیتی، آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی را می طلبد که انجام مانورهای نظامی در سطح یگان ها این آمادگی را تامین می کند که در سخنان سردار سرتیپ امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به معنای بازی تدارکاتی برای نیروهای مسلح مطرح شده است.

 پس از توافق هسته ای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران چند رزمایش را اجرایی و عملیاتی کردند که از جمله آن می توان به رزمایش بسیج و نیروی هوایی و دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که دستاوردهای مهمی داشت.

برای مثال در رزمایش "اقتدار ثارالله" که در شهریور ماه  با حضور گردان‌های  "امام علی"، "امام حسین"،  "بیت المقدس" و "عاشورا" و همچنین دو گردان خواهران  "الزهرا" و "کوثر" و با  حضور 50 هزار نیروی رزمی و سایبری برگزار شد. همچنین 30 هزار موتور سوار با 15 هزار موتورسیکلت رژه رفتند و از پهپاد "چمروش" رونمایی شد. حضور سه هزار نیروی گردان سایبری در رزمایش در راستای تمرین مقابله با نبرد سایبری دشمن از دیگر ویژگی‌های این رزمایش بود.  در این رزمایش همچنین عملیاتهای فست ترپ و هلی برد و سایر عملیات نظامی با موفقیت انجام شد.  

همچنین در رزمایش نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در "اصفهان"  برگزار شد، "جنگنده های نهاجا" انواع عملیات را تمرین و سوخت گیری جنگنده ها به خوبی انجام شد و فرماندهان ارتش آمادگی نیروی هوایی را برای انجام عملیات رزمی سنجیدند.

در رزمایش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز که در جنوب شرق برگزار شد ، پهپاد های ارتش توانستند از ناوآمریکایی تصویربرداری کنند و همچنین موشک های ضد کشتی با موفقیت به هدف برخورد کرد.



**رزمایش  سپاه و آزمایش موشک های زمین به زمین

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز رزمایش موشکی را در سراسر کشور با موفقیت انجام داد و انواع موشک های سطح به سطح زمین پایه "قدر" و "قیام" و "شهاب" با موفقیت شلیک شدند و همچنین موشک "قیام" و "شهاب" نقطه زن شدند.


رزمایش موشکی اقتدار ولایت که اخیرا  در مناطق متعدد و گوناگونی از جغرافیای پهناور ایران اسلامی برگزار و با پرتاب موشک های بالستیک در نسل ها و برد های مختلف بار دیگر اقتدار دفاعی کشور را به رخ دشمنان و بدخواهان ملت ایران کشید.

پایگاه اینترنتی روزنامه "دیلی تایمز" پاکستان امروز در مقاله‌ای با عنوان "برنامه موشکی ایران" نوشت: ایران در 9 مارس (19 اسفند) دو موشک بالستیک را آزمایش کرد. این دو موشک که از شمال ایران شلیک شدند، به اهداف مورد نظر در جنوب شرق ایران، که با محل پرتاب این دو موشک بیش از 1400 کیلومتر فاصله داشت، اصابت کردند.
این منبع افزود: سپاه پاسداران قدرتمند ایران، این آزمایش‌های موشکی را "قدرت نمایی ایران در برابر فشار آمریکا" توصیف کرده است. همه اینها پیام‌هایی تلویحی از ایران برای آمریکا است تا قدرت دفاعی خود را به رخ ایالات متحده  بکشد. البته این آزمایش‌ها موجب رنجش آمریکا شده است و مقامات آمریکایی از ایران در این خصوص به شدت انتقاد کرده‌اند.


انجام رزمایش ها موضوعی ضروری برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بوده و نه تنها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بلکه همه سطوح نیروهای مسلح  این اقدام را براساس تقویم ستاد کل نیروهای مسلح به صورت منظم انجام می دهند.